7 vinkkiä onnistuneeseen varainkeruuseen

12.08.2020

Nyt, kun koulut ovat alkaneet, ajankohtaiseksi tulee miettiä: lähteekö meidän luokka luokkaretkelle ja mihin lähtisimme? Ja miten keräämme rahaa luokkaretkeen? Olemme tähän koonneet 7 vinkkiä, mitkä auttavat onnistumaan varainkeruussa. Tässä lähinnä keskitymme tuotteiden varainkeruumyyntikampanjaan.

1) Mitä varten keräätte rahaa?

Miettikää yhdessä, mitä varten keräätte rahaa. Onko suunnitelmissa luokkaretki Linnanmäelle vai luokkaretki Italiaan? Kun tiedätte, mitä varten keräätte rahaa, on helpompi motivoitua rahan keräämiseen ja myymiseen.

2)  Miten kerätä rahaa?

Miettikää, miten aiotte kartuttaa luokan kassaa. Tietysti tähän vaikuttaa paljon myös se, miten mikä on tavoitteenne, mitä varten keräätte rahaa. Rahankeruukeinoja on monia ja niitä kannattaa yhdistellä. Myyntikampanjassa voi myydä esimerkiksi hammasharjoja, ksylitolipastilleita, mikäli haluaa terveellistä myytävää. Muita vaihtoehtoja ovat mm. herkut, sukat, alusasut, kynttilät, heijastimet... 

Lisäksi hyviä varainkeruukeinoja ovat mm. inventaariot kaupoissa, erilaiset pysäköinnin ohjaukset tapahtumissa, flyereiden jako, myyjäiset, lahjojen paketointi kauppakeskuksissa joulun aikaan, arpajaiset... Osa näistä on tietenkin sellaisia, mihin vain aikuiset voivat osallistua.

3) Tavoite myyntikampanjalle

Varmaan ainakin yhtenä keinona teillä tulee olemaan tuotteiden myynti. Tällöin jokaiselle myyntikampanjalle kannattaa asettaa tavoite: kuinka paljon rahaa aiomme kerätä tällä myyntikampanjalla? Ja tavoite kannattaa jakaa myyjäkohtaisesti, jolloin jokainen tietää, kuinka paljon pitää myydä, jotta saavutamme tämän tavoitteen.

Toki muistakaa, että toisille myynti on helpompaa kuin toisille eli auttakaa toisianne. Yhdessä onnistutte!

4) Harjoitelkaa myyntipuhetta

Varsinkin jos lapset ja nuoret myyvät myös itse (mikä olisi suositeltavaa), tutustukaa myytäviin tuotteisiin ja harjoitelkaa, mitä sanotte myyntitilanteessa. Kerro: keitä olette, mitä myytte ja mitä varten myytte (mitä varten keräätte rahaa).

5) Miettikää yhdessä kenelle/missä myytte

  • sukulaiset: mummut, vaarit, kummit, serkut
  • naapurit
  • vanhempien työpaikoilla
  • vanhempien harrastuskavereille
  • facebookissa, instagramissa, whatsappilla
  • myös ovelta ovelle voi myydä (mutta kannattaa liikkua parittain)
  • myyjäisissä, turnauksissa
  • paikallisille yrityksille

Katso: myyntivinkkejä

6) Sopikaa yhdessä myyntiaika

Myyntiaika on hyvä pitää suht lyhyenä ettei myyntikampanja turhaan veny. Suositeltava aika on noin kolme viikkoa. Sopikaa keskenänne jokin tietty päivämäärä, koska myyntilistat palautetaan vastuuhenkilölle.

7) Innostakaa ja tsempatkaa toisianne

Varainhankinta yhdessä on hauskaa ja palkitsevaa. Se kasvattaa ryhmähenkeä ja luo yhteisiä, elämänmittaisia kokemuksia. Yhdessä onnistutte!

Katso: Fanimani varainkeruutuotteet

 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita